Περιφέρεια Αττικής: ΟΧΙ σε «Αρμάτα», «Μιαούλεια» και «Fistiki fest», αλλά… ΝΑΙ στα «Αισχύλεια»!

miaouleia 2014 1

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά αντιμετωπίζει τα ζητήματα πολιτισμού και στήριξης παραδοσιακών δρώμενων η Περιφέρεια Αττικής, κάτι που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα πολλούς Δημάρχους, αλλά και στελέχη της που θέλουν ισονομία και ίση μεταχείριση σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Συγκεκριμένα, φέτος δεν στηρίχθηκαν οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις των Νησιών, του Πειραιά και άλλων Ενοτήτων, ενώ υπήρχαν προτάσεις, ενώ, για παράδειγμα, η η Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αισχυλείων 2015 του Δήμου Ελευσίνας με τη θεατρική παράσταση «Αισχύλου Πέρσες» σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Συγκεκριμένα, «η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αποφάσισε, κάνοντας δεκτή τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συμμετοχή της Περιφέρειας με τη θεατρική αυτή παράσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Θεατρικής Τέχνης «Δρόμος με Δένδρα» κόστους 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 28 Αυγούστου στα «Αισχύλεια», με ελεύθερη είσοδο (ώρα έναρξης 20.30, Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας)».
Ερωτηθείσα σχετικά η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης από την Περιφέρεια Αττικής τέτοιων θεσμών παραγωγής πολιτισμού, τονίζοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει όλες τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες και τους θεσμούς που συμβάλλουν αποφασιστικά στην πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αγαθό του πολιτισμού».

Μιαούλεια – Αρμάτα – Φεστιβάλ Φιστικιού… ΟΧΙ !
Χαρακτηριστικό της «άνισης και επιλεκτικής μεταχείρισης» που υπάρχει εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, είναι ότι φέτος δεν στηρίχθηκε πολλές Ενότητες στα Πολιτιστικά τους δρώμενα, με πιο χαρακτηριστικές εκείνες των Νησιών και συγκεκριμένα, παραδοσιακών εορτών που, ορισμένες, και με ΦΕΚ έχουν κριθεί επίσημες!
• Στα ξακουστά «Μιαούλεια» φέτος δεν υπήρξε καμιά στήριξη και συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής.
• Στην ξεχωριστή «Αρμάτα» των Σπετσών δεν υπάρχει επίσης συμμετοχή, για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια!
• Το ίδιο στο «Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας», μια πολύ σοβαρή διοργάνωση πολιτιστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, σε αυτές οι εκδηλώσεις – μαγνήτης για χιλιάδες επισκέπτες και τονώνουν τον Τουρισμό, είδαμε ονόματα όπως: Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Μακεδόνας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανόλης Μητσιάς, Γιώτα Νέγκα, Μιχάλης Δημητριάδης, Αφροδίτης Μάνου, Γιάννης Μηλιώκας, Κώστας Βουτσάς κ.α.
Τώρα, οι Δήμαρχοι των Νησιών, διαμαρτύρονται, βλέποντας αυτή τη μεταχείριση που, για πρώτη φορά, αφήνει «στην απέξω» τα Νησιά τους. Άραγε τι φταίει γι’ αυτό;

Kallikratis.net