Η θαλάσσια διασύνδεση Πόρου - Γαλατά στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Aπό τον Ε.Ε.Σ.Π.

Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) & Γενικό Γραμματέα Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, ενημέρωσε την Πέμπτη 2/11, ο Πρόεδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων και Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Δημήτρης Συξέρης για το ζήτημα της διασύνδεσης Πόρου-Γαλατά.


Ο κ. Συξέρης ο οποίος είναι μέλος του Σ.Α.Σ. ως εκπρόσωπος του Φορέα των 21 Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ο.Α.Ε.Ν., παρουσίασε το πρόβλημα του νυχτερινού ιδιότυπου αποκλεισμού του Πόρου μόλις 300 μέτρα από την πελοποννησιακή ακτή του Γαλατά Τροιζηνίας και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου και προσωπικά του κ. Κυριαζόπουλου, για την λύση του προβλήματος. Για το ίδιο θέμα έγινε και επικοινωνία με το γραφείο του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά και προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό τις προσεχείς ημέρες.


Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια των παρεμβάσεων του ΕΕΣΠ για 24ωρη διασύνδεση Πόρου-Γαλατά καθόλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίες θα συνεχιστούν εντατικά μέχρι την οριστική λύση του ζητήματος. Μάλιστα τη Τρίτη 31/10/2023, το ΔΣ. του ΕΕΣΠ απέστειλε νέο έγγραφο στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και στο Λιμεναρχείο Πόρου αναλύοντας το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επισκέπτες και ζητώντας την άμεση λύση του, καθώς παρά την επιδότηση 68 ευρώ + φπα ημερησίως, που προσφέρει ο Δήμος Πόρου και την πρόθεση του ΕΕΣΠ να ενισχύσει το ποσό αυτό σε συνεννόηση με τους λεμβουχους, δεν υπήρξε ανταπόκριση . Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων και στους βουλευτές της Α’ Πειραιά.

(saronicmagazine.gr)

eep logo