Αποκόλληση καταπέλτη πλοίου

Ανακοίνωση της Κοινοπραξίας "Πορθμεία Πόρου - Γαλατά"

Από την Κοινοπραξία Πορθμεία Πόρου - Γαλατά, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με το συμβάν της απώλειας καταπέλτη, εν πλω, του Ε/Γ - Ο/Γ "ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Δ" κατά την επιστροφή του από το Πέραμα:

"Με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στο επιβατικό κοινό του Πορθμείου ΠΟΡΟΥ ΓΑΛΑΤΑ ανακοινώνουμε τα εξής:
Το Ε/Γ-Ο/Γ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Δ, στην επιστροφή από την ετήσια συντήρηση του σε ναυπηγείο του ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, έχασε τον καταπέλτη του λόγω άσχημων τοπικών καιρικών συνθηκών, ενδιάμεσα της θαλάσσιας περιοχής, Ψιτάλιας και Αιγινας.
Το πλοίο είχε κάνει επιτυχώς την ετήσια συντήρηση του. Επιθεωρήθη χωρίς καμία παρατήρηση, πήρε απόπλου από το Λ/Χ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και απέπλευσε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, με προορισμό το λιμάνι του Γαλατά.
Αμέσως μετά το συμβάν η εταιρία έστειλε βοήθεια στο πλοίο και με ασφάλεια κατέπλευσε στο ναυπηγείο MEGATECHNICA για αποκατάσταση της ζημιάς. Σημειώνουμε δε πως η ναυτοσύνη της Πλοιάρχου και του πληρώματος ήταν εκείνη που συνετέλεσε και δεν προέκυψε κίνδυνος ανθρώπινης ζωής.
Το ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Δ θα είναι έτοιμο για τα δρομολόγια του στο τέλος Μαρτίου, τα δρομολόγια του μέχρι τότε θα τα εκτελεί το έτερο πλοίο της κ/ξ Ε/Γ-Ο/Γ ΚΥΡΙΑΚΗ."

(saronicmagazine.gr)