Αίγινα: Ξεκινάει η αποκατάσταση του αγωγού

Η Εισαγγελία Πειραιά αποδέσμευσε το χώρο.

Το "πράσινο φως" ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας από τον ανάδοχο του έργου, άναψε η Εισαγγελία Πειραιά, όπως αποκαλύπτει σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα κατά αποκλειστικότητα το protothema.gr.

Προφανώς και υπό το βάρος των πιέσεων και των αντιδράεων - επιστολή της Σίλας Αλεξίου προς Νίκο Χαρδαλιά -και ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος με δύο επιστολές του έθετε προ των ευθυνών της την κατασκευάστρια εταιρεία, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, ζητά- όπως φαίνεται και στο έγγραφο- την άμεση αποδέσμευση του χώρου στο σημείο που παρατηρήθηκε η διαρροή, με αποκλειστικό σκοπό την «έναρξη των εργασιών επισκευής, μόνιμης και άρτιας αποκατάστασης της βλάβης» έως την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στο νησί.

Το έγγραφο που δημοσιεύει το protothema.gr:




Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έκανε δεκτό και το αίτημα του Νίκου Χαρδαλιά για ορισμό ειδικού ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που θα επιβλέπει την ορθή εκτέλεση του έργου, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο Περιφερειάρχης Αττικής στην επιστολή που είχε δημοσιεύσει, επίσης, κατά αποκλειστικότητα το protothema.gr.


Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά ζητά η αποκατάσταση να γίνει υπό την επίβλεψη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ενώ θέτει και μελετητική εταιρία ως δεύτερο ανεξάρτητο πραγματογνώμονα που θα παρακολουθεί τη φάση αποκατάστασης.


Η εντολή αυτή της Εισαγγελίας έρχεται ως αποτέλεσμα της κίνησης του Νίκου Χαρδαλιά να καταθέσει εγκαίρως μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στις αρχές Φεβρουαρίου, ώστε να αναδειχθεί επιτέλους η πραγματική διάσταση των αλλεπάλληλων προβλημάτων υδροδότησης του νησιού και να «ξεκλειδώσουν» οι απαραίτητες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι στα έγγραφα που είχε δημοσιεύσει το protothema.gr, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Περιφερειάρχη Αττικής, το εισαγγελικό πόρισμα αναφερόταν σε «αστοχία της διαδικασίας συγκόλλησης των σωλήνων», δείχνοντας ξεκάθαρα την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του αγωγού ξεκινούν άμεσα, ίσως και από αύριο Δευτέρα 11 Μαρτίου.

(saronicmagazine.gr)

eep logo