Και νεκρούς ανασταίνει!

olympiakos paok basketΤο βράδυ της Δευτέρας η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έφτασε μια ανάσα από ένα μοναδικό θαύμα. Να χάσει από τον ΠΑΟΚ που φέτος στο πρωτάθλημα δεν έχει ούτε μια νίκη. Τελικά, χρειάστηκε να πάει το ματσάκι που εν τω μεταξύ είχε γίνει ντέρμπι στην παράταση για να μην αποκτήσει η ομάδα του Πειραιά το προσωνύμιο «Μόνικα», αφού ως γνωστόν η Μπελούτσι… και νεκρούς ανασταίνει!

Βλέποντας το αλλαλούμ με το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τα μπρος πίσω με τις Σκουριές, το παιχνίδι καθυστερήσεων με τον ΟΛΠ, μπορεί αν διακινδυνεύσει κανείς την πρόβλεψη ότι η υποτιθέμενη πολύχρονη κυριαρχία Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι καθόλου δεδομένη.

 

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ φέτος είναι το ακριβώς αντίθετο του ποδοσφαιρικού Θρύλου. Στο ποδόσφαιρο, οι Πειραιώτες έχουν τρεις ομάδες. Μια για το Τσάμπιονς Λιγκ, μια αρκετά διαφοροποιημένη για το πρωτάθλημα και μια Τρίτη , κυρίως με πιτσιρικάδες, για το κύπελο. Η ομάδα μπάσκετ πάει να βγάλει τη χρονιά με 6, το πολύ 7 παίκτες. Απλώς αδύνατον! Έτσι έχει προλάβει να μετρήσει δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό, δύο στην Ευρώπη και μια παρ’ ολίγον γκέλα τεραστίων διαστάσεων στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τσίπρας μοιάζει με φαντεζί παίκτη, που μιλάει στην μπάλα, σε μια ομάδα που όχι μόνο δεν έχει πάγκο, αλλά και οι βασικοί που παίζουν δίπλα του δυσκολεύονται να συμφωνήσουν τι σύστημα τελικά θα ακολουθήσουν. Κάπως έτσι η γκέλα παραμονεύει στη στροφή και την άνοιξη, που τελειώνει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, πίσω από την κούπα κάποιοι φοβούνται πως κρύβεται μια κάλπη.

Αναγνώστης Κέντρος

eep logo