Θεωρίες συνομωσίας: Βολικές και διαχρονικές!

fotia kithyra

Ο υπαινιγμός -κυρίως του υπουργού Δικαιοσύνης- ότι πίσω από τις φωτιές που κατέκαψαν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες μπορεί να κρύβεται κάποιο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης ακούγεται ...κάπως. Δεν είναι όμως πρωτοφανής. Η πιο πρόσφατη ανάλογη περίπτωση ήταν το 2007, όταν μαζί με τον «στρατηγό άνεμο» του Πολύδωρα που έκαψε την Πελοπόνησσο, διάφοροι καραμανλικοί κύκλοι διακινούσαν το σενάριο ότι Τούρκοι πράκτορες βρίσκονταν πίσω από τους εμπρησμούς.
Αν πάμε πιο πίσω, το 1982, ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε καταγγείλλει παρακρατικά κέντρα πίσω από τις φωτιές εκείνου του καλοκαιριού. Τον είχε προλάβει βέβαια ένα χρόνο νωρίτερα ο τότε υπουργός άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ , όταν για τις φωτιές που κατέκαψαν την Πεντέλη ανακάλυψε ως υπαίτιους «νιχιλιστές της Άκρας Αριστεράς» - τουλάχιστον ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης έριξε το φταίξιμο στις περίφημες «κουκουνάρες».
Ακόμη και το κατά τεκμήριο σοβαρό ΚΚΕ Εσωτερικού για τις φωτιές τα πρώτα καλοκαίρια της Μεταπολιτευτικής περιόδου είχε εκδώσει κάποτε ανακοίνωση καταγγέλοντας νοσταλγούς της χούντας...
Απόδειξη ότι οι θεωρίες συνωμοσίας είναι διαχρονικές και διακομματικές. Όπως και η βλακεία , άλλωστε...

 

eep logo