Προσέξτε λίγο, κ. Μπελαβίλα!

belavilas

Τελικά η «ρηχή» αντιπολίτευση είναι κακός σύμβουλος! Και οδηγεί σε εξώφθαλμα λάθη. Είτε σε κεντρικό, είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Έτσι στην (μάλλον «νευρική») απάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πειραιά, Νίκο Μπελαβίλα στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ, πέραν των άλλων, παρατηρείται ένα τεράστιο λάθος- επιεικής χαρακτηρισμός, διότι αλλιώς θα μιλούσαμε για δόλια προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας.

Λέει, λοιπόν κάπου στην ανακοίνωση του ο Συριζαίος υποψήφιος δήμαρχος, ότι ο Γιάννης Μώραλης διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ουδέν ψευδέστερον! Ήδη το 2014 ο Γιάννης Μώραλης την πρώτη φορά που εξετέθη ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, όχι μόνο ήταν απέναντι στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τελικά επικράτησε απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ και κουμπάρο του Αντώνη Σαμαρά, τότε δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου!

Επιπλέον, μέχρι την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco, με την οριστική υπογραφή του τότε υπ. Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο εκάστοτε δήμαρχος Πειραιά ήταν, μαζί με άλλους εκπροσώπους πειραϊκών φορέων, ex officio μέλος του Δ.Σ του ΟΛΠ.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τον ΟΛΠ, αυτή η πρόνοια θεσμικής εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας στην μεγαλύτερη επιχείρηση του ευρύτερου Πειραιά αγνοήθηκε!

Και ήλθε εκ των υστέρων ο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, το 2016, να προσπαθήσει να «διορθώσει» αυτήν την αμέλεια. Έτσι, μεταξύ των τριών μελών που εκπροσωπούν το δημόσιο στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, διόρισε τον Γιάννη Μώραλη!
Οπότε ο δήμαρχος Πειραιά εκπροσωπεί τον Δήμο στον ΟΛΠ με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Εντάξει, υπάρχει το άλλοθι της θερινής ραστώνης και των μακροχρόνιων διακοπών, αλλά καλό είναι να προσέχετε λίγο κ. Μπελαβίλα...

 

eep logo