Κόμμα ή «νεκροταφείο»; Μια επιβεβλημένη απάντηση του Portnet!

logo portnet

Πληροφορηθήκαμε με κάποια σχετική καθυστέρηση (δεν είμαστε άλλωστε κι υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε όλες τις αναρτήσεις των δημοσίων προσώπων) ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πειραιά , Νίκος Μπελαβίλας, «αφιέρωσε» στο Portnet μια φωτογραφία από το «Κατράκειο». Ήταν από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην εναρκτήρια εκδήλωση της Συνδιάσκεψης του κόμματος του.

Με αυτήν προφανώς θέλει να πείσει ότι το Θέατρο ήταν κατάμεστο – μπράβο τους! Κυρίως όμως θέλει να απαντήσει σε ρεπορτάζ μας που αναφερόταν σε εσωτερικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς για αυτόν δεν υπάρχουν τέτοιες διαμάχες. Αντί να του προτείνω να ρωτήσει τους βουλευτές του κόμματος του και τον γραμματέα του στον Πειραιά εάν έχουν αντιληφθεί κάτι σχετικό που ίσως του έχει διαφύγει, τον παραπέμπω σε δεκάδες ρεπορτάζ του Τύπου – ακόμη και στην φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα των Συντακτών» θα βρει σχετικά.

Όμως χρόνια στην «κινηματική Αριστερά» δεν έχει μάθει ότι οι διαφωνίες, οι τάσεις και οι ομαδοποιήσεις είναι συστατικό της λειτουργίας των κομμάτων; Όλων των κομμάτων, ακόμη κι αυτών που (θεωρητικά) διεκδικούν την εξουσία. Ευτυχώς τα κόμματα δεν είναι «νεκροταφεία» κι η ενός ανδρός αρχή απλώς δεν υφίσταται. Ας ρωτήσει τον τέως πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση γιατί αποχώρησε εκνευρισμένος από την τελευταία συνεδρία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ή γιατί μέσα στην ένταση της συνεδρίασης ό ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με παρατήρηση άλλου στελέχους κι επανέλαβε «όντως έτσι δεν πάμε πουθενά».

Αυτά έχουν καταγραφεί και δεν έχουν διαψευστεί. Όπως έχουν καταγραφεί και οι συσχετισμοί που αποτυπώθηκαν στην νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα από τις διακοπές του θυμήθηκε να ενοχληθεί για την πραγματικότητα αυτή; Και ενοχλήθηκε για το αυτονόητο ρεπορτάζ μας κι όχι για τις ανακρίβειες που υποδείξαμε ότι ανέφερε ο ίδιος σε πρόσφατη δήλωση του;

Τέλος πάντων τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του, υποσχόμενοι ότι το Portnet όπως κάνει 21 χρόνια τώρα θα συνεχίσει να κάνει ρεπορτάζ – αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους αγενείς «ακολούθους» του. Τον επαγγελματισμό μας δεν τον διαπραγματευόμαστε!

ΥΓ. Η φωτογραφία που ανήρτησε ο Ν. Μπ. Όπως ο ίδιος μας ενημερώνει είναι κάποιου κυρίου Γιάννη Μοίρα. Στο βιογραφικό του οποίου φαίνεται ότι είχε διατελέσει κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛΛ και προσωπικός συνεργάτης του ίδιου του Πάνου Καμμένου. Μάλλον βιαστική επιλογή του ίδιου του Νίκου Μπελαβίλα θα πρόκειται. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ακόμη αναπολεί την συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά εκείνη συνιστώσα.

eep logo