Μια διαφορετική βοήθεια…

pesydap adespota

Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί συγκλονισμένη το μπαράζ πυρκαγιών που κατακαίει πολλές και διαφορετικές περιοχές της χώρας, από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι την Εύβοια και από την Ρόδο μέχρι την Βαρυμπόμπη. Οι σκέψεις όλων είναι στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, τις περιουσίες που καταστρέφονται, τα δάση που καίγονται, αλλά και τα ζώα που ασφυκτιούν, καταλήγουν ή απειλούνται.

Ακριβώς τα τελευταία που ιδίως στην φωτιά της Βαρυμπόμπης ήταν πολλά σκέφθηκε το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), που λειτουργεί στο Σχιστό κι έτσι έστειλε ειδικά ασθενοφόρα στην περιοχή με συνεργεία που διανέμουν ζωοτροφές σε επιλεγμένα σημεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η φωτιά για τα αδέσποτα ζώα.

Όπως μάλιστα σημειώνει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΔΙΚΕΠΑΖ , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τα πληρώματα των ασθενοφόρων έχουν καθήκον να παράσχουν βοήθεια και να μεταφέρουν για νοσηλεία στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ, κάθε αδέσποτο ζώο που θα χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και περίθαλψη στις πυρόπληκτες περιοχές.

eep logo