Γιατί δεν κατεδαφίζεται;

Λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές (για την ακρίβεια την ημέρα που διεξήχθη το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά, που είχαν συνδιοργανώσει η «Κοινωνική» και το Portnet), μετά από μια ισχυρή μπόρα, κατέρρευσε η στέγη και οι ενδιάμεσοι όροφοι του εγκαταλελειμμένου κτηρίου της φωτογραφίας. Βρίσκεται στην διασταύρωση Αν. Θεοχάρη και Μπότσαρη και ο δήμος απέκλεισε για λόγους ασφαλείας την άνοδο της Θεοχάρη στο συγκεκριμένο τετράγωνο. Μέχρι εδώ όλα καλά και λογικά.

Όμως η οδική αρτηρία είναι βασική για την κίνηση προς την Καλλίπολη (χρησιμοποιείται κανονικά και για την δημοτική συγκοινωνία) και πρέπει κάποια στιγμή να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει κάτι να γίνει με το εγκαταλελειμμένο ακίνητο - το οποίο παρεμπιπτόντως πληροφορούμαστε ότι είναι αγνώστου ιδιοκτήτη. Τέλος πάντων, αφού δεν γίνεται να ξανακτιστεί (ή μέχρι τότε) πρέπει να κατεδαφιστεί.
Κι ο δήμος πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε αυτήν την λύση, αγνοώντας τους γνωστούς «δήθεν» ευαίσθητους που πιθανόν να αντιδράσουν στην μοναδική λογική αυτή λύση. Η πόλη πρέπει να λειτουργεί παντού κανονικά. Και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι λιγότερο ευαίσθητη. Το είδαμε και στις κάλπες του Οκτωβρίου...

eep logo