Όταν η Αυτοδιοίκηση ενώνει!

Την αλήθεια του τίτλου επιβεβαιώνει η φωτογραφία του Portnet. Στην «Στάνη», κάτω από το δημαρχείο Πειραιά, αμέσως μετά την καθιερωμένη κοπή της πίτας του δήμου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης απευθύνεται σε τέσσερα από τα έξι μέλη που εξέλεξε στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες».

Μισό λεπτό. Του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι ακριβώς. Από αριστερά διακρίνουμε τον Δημήτρη Γκερλέ, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι παραμένει μέλος του ΠΑΣΟΚ. Δίπλα του ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Γαβρίλης, μη μέλος του κόμματος και ανένταχτος πολιτικά εδώ και χρόνια. Ο Κώστας Δουζίνας και ο Χρήστος Φωτιάδης παραμένουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αν και με διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Και οι άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης (Ευ. Δρίτσα και Τ. Βουτυράκος) φέρονται μάλλον «πιο κοντά» στην «Νέα Αριστερά»...

Βέβαια αυτή η πολυσυλλεκτικότητα δεν είναι πρωτοφανής για έναν δημοτικό συνδυασμό. Δίπλα τους στα έδρανα της πλειοψηφίας του «Πειραιάς Νικητής» θα βρει κανείς συμβούλους που πρόσκεινται στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανένταχτους.
Από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που η Αυτοδιοίκηση ενώνει. Για το καλό της πόλης, ελπίζουμε...

eep logo