Αυτός είναι ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κούβαρης Δρακούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το έτος 1973.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων του Ασπροπύργου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έτος 1997, εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και ακολούθως ορκίσθηκε Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος. Το έτος 2007, αποφοίτησε από τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ιδιαίτερα, έχει υπηρετήσει ως Κυβερνήτης Περιπολικών Σκαφών (ΠΛΣ – 136, ΠΛΣ – 139), με έδρα τη Λιμενική Αρχή Σάμου, καθώς και ως Προϊστάμενος Γραφείου Επιθεώρησης Πλοίων και Αξιωματικός Αλιείας στην παραπάνω Λιμενική Αρχή. Περαιτέρω, υπηρέτησε ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο Ολυμπιακό Κέντρο Επιχειρήσεων ΛΣ (ΟΚΕΛΣ). Επιπροσθέτως, έχει διατελέσει Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ακολούθως υπηρέτησε ως Βοηθός Τομεάρχη Λιμενικής Αστυνομίας, ως Τομεάρχης Λιμενικής Αστυνομίας, ως Τομεάρχης Ασφάλειας – Ανάκρισης και ως Υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Τα έτη 2022-2023, διετέλεσε Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Χώρας μας στην Ιαπωνία.

Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, των επιμορφωτικών προγραμμάτων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στην Ηλεκτρονική Μάθηση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, καθώς και του προγράμματος της Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών επί θεμάτων αστυνομικής αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής, αμυντικής σκοποβολής, δίκυκλης αστυνόμευσης, μεταγωγών κρατουμένων και φρούρησης στόχων, της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την υπηρεσία του ως Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας είχε αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής “Safe Water Sports”, για την προώθηση θεμάτων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στη θάλασσα των λουομένων και των απασχολούμενων με τα θαλάσσια σπορ, καθώς και την άθληση στη θάλασσα.

limenikanea.gr

eep logo