100 χρόνια Εθνικός: Ένα βιβλίο αφιέρωμα από τον Γ. Αρκουλή

Ο γνωστός και για τα "εθνικά αισθήματα" του, πειραιώτης δημοσιογράφος, Γιώργος Αρκουλής "ξαναχτύπησε" με ένα ακόμη βιβλίο για την αγαπημένη του ομάδα: Τον Εθνικό Πειραιώς -και Φαλήρου, όπως είναι επισήμως ο πλήρης τίτλος του "μεγάλου δεύτερου" του λιμανιού.

Μάλιστα το βιβλίο που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, που συμπληρώνονται φέτος, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι η ιστορία είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβρη του 1921. Τότε τρεις φίλοι αποφάσιαν να ιδρύσουν τον Εθνκό, συγχωνεύοντας τρία μικρά σωματεία, τη Φαληρική, τον Πειραϊκό και μια παρέα ενός εγγλέζικου κλαμπ της εποχής , τα μέλη του οποίου μπόλιασαν στον νέο σύλλογο το ποδόσφαιρο, που ανθούσε ήδη από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στη Βρετανία. Τελικά η ιδρυτική πράξη για τη δημιουργία του συλλόγου κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο του Πειραιά δύο χρόνια αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου 1923, με πρώτο πρόεδρο τον Χατζηανδρέου.

Περισσότερα για την ιστορική αυτή ομάδα, που κάποτε πρωταγωνιστούσε στην Α' Εθνική και τώρα ταλαιπωρείται στην Γ' κατηγορία ( αφού είχε τεθεί και σε χαμηλότερο επίπεδο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα), στην καλή έκδοση του Γιώργου Αρκουλή.

 

eep logo