Ψυχραιμία παιδιά...

1 Dhmarxeio Peiraia

Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά την Τετάρτη το απόγευμα, με ένα σύμβουλο της πλειοψηφίας να απευθύνει ύβρεις προς έναν συνάδελφο του της μείζονος μειοψηφίας, είναι προδήλως απαράδεκτα. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι πρωτοφανή!

Οι παλιότεροι θυμούνται σκηνές απείρου κάλους μεταξύ δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας και επί Κυριακάκου και επί Παπασπύρου. Ακόμη ένα επεισόδιο που παραλίγο να καταλήξει σε χειροδικία θυμόμαστε επί Λογοθέτη με αφορμή ένα ψήφισμα για την δολοφονία Τεμπονέρα, ενώ κατά τη δεύτερη θητεία του οι εντάσεις ήταν καθημερινές.

Αλλά και πιο πρόσφατα, επί Μιχαλολιάκου, το θερμόμετρο είχε ανέβει κάποιες φορές με τον πρώην δήμαρχο να αναλαμβάνει με επιτυχία ρόλο «πυροσβέστη», μαζεύοντας τους θερμόαιμους συμβούλους του. Σε σχέση πάντως με το χθεσινό επεισόδιο ίσως ρόλο να έπαιξε ότι και οι δύο σύμβουλοι είναι γόνοι μεγάλων μανιάτικων οικογενειών και φυσικά νεοδημοκράτες. Όχι, βέβαια ότι δικαιολογεί κανέναν αυτό...

eep logo