Την παράσταση "έκλεψε" το Nikea Guitar Ensemble

NIKEA ENS 2

Στην παρουσίαση του ποιητικού έργου της Βασιλικής Χαμαλέλη

 

Την παράσταση "έκλεψε" το φημισμένο Nikea Guitar Ensemble - Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, που συμμετείχε μουσικά στην παρουσίαση του ποιητικού έργου της Βασιλικής Χαμαλέλη - Μπούκλα, που διοργάνωσε η Πνευματική Εστία Νίκαιας, στην Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη την Τετάρτη 2 Μαΐου.
To Nikea Guitar Ensemble αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Σολίστ από την Νίκαια και τις άλλες περιοχές του Πειραιά.
Υπεύθυνος Διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος Νικαιώτης Κιθαριστής, Αντώνης Μυτακίδης.
Σολίστ είναι οι επίσης Νικαιώτες, Γιώργος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων) & Ηλίας Διαμαντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής) και οι δύο Καθηγητές Κιθάρας στο *Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας - Ρέντη.
Στην συναυλία συμμετείχε ακόμη η νεαρή βραβευμένη σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας, Δανάη Τζούμπα.

To Nikea Guitar Ensemble έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου - Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.α
Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου - Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.
Έχει εμφανισθεί ακόμη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στην Λευκωσία της Κύπρου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στην Ελληνική Τηλεόραση, ενώ όλα τα μέλη του έχουν συμπράξει με την Ελληνική
Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.
Είναι ένα από τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι το πιο πολυβραβευμένο και διάσημο σύνολο της Ελλάδας.

eep logo