Έκθεση Αγιογραφίας στο Village Shopping & More

agiografia

Πενήντα σπουδαστές του Εργαστηρίου Αγιογραφίας Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη της Διεύθυνσης Πολιτισμού, παρουσιάζουν τα έργα τους στο Village Shopping & more (Θηβών 228 και Παρνασσού) σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η έκθεση περιλαμβάνει αγιογραφίες που φιλοτέχνησαν οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς και θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η πρόσβαση στον Πολιτισμό είναι δικαίωμα όλων γι’αυτό το λόγο και ενισχύουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσουν την δημιουργική έκφραση των δημοτών μας. Σε όλα τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού διατηρήσαμε χαμηλά τα δίδακτρα και παράλληλα για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων για ανέργους με μεγάλη επιτυχία.
Σήμερα έχουμε τη χαρά να θαυμάσουμε από κοντά τα έργα των σπουδαστών του Εργαστηρίου Αγιογραφίας που με μεράκι και αγάπη φιλοτέχνησαν από την αρχή της χρονιάς. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, διεξόδους δημιουργικής έκφρασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των δημοτών μας».

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Αγιογραφίας
Το Εργαστήριο Αγιογραφίας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη ξεκίνησε την λειτουργία του το 1995 με γνώμονα την αγάπη και τη γνώση των δασκάλων του εργαστηρίου στη Βυζαντινή Τέχνη. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συμμετάσχει σε ημερίδες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων καθώς και σε πολλές εκθέσεις .
Κάθε χρόνο πραγματοποιεί έκθεση φορητής εικόνας και τοιχογραφίας στο χώρο του εργαστηρίου (Πέτρου Ράλλη 180- 182) και ο αριθμός των σπουδαστών του αυξάνεται συνεχώς.
Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι : Θεωρία και Πρακτική της Βυζαντινής Αγιογραφίας, Σχέδιο, Χρωματολογία, Επεξεργασία ξύλου, Χρύσωμα, Στιλβωτό, Φορητή Εικόνα και Τοιχογραφία. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφηβους και ενήλικες.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2104254200

Η Έκθεση Αγιογραφίας λειτουργεί καθημερινά 5.30 μ.μ.-9.00 μ.μ.

eep logo