Η Μόνικα Μπελούτσι στη Θεσσαλονίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η Ιταλίδα σταρ, Μόνικα Μπελούτσι από το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου μέχρι αύριο το βράδυ Πέμπτη 9 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα που είναι βασισμένο στην παράσταση «Maria Callas: Letters and Memoirs».

Το φιλμ θα προβληθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για το «Έτος Μαρία Κάλλας», με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο. Παράλληλα, θα προβληθεί και η ταινία «Μαλένα» με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Συγκεκριμένα σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον, θα προβληθεί το υβριδικό φιλμ των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα όπου η Μπελούτσι έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 2019 με την παράσταση «Μαρία Κάλλας Γράμματα και αναμνήσεις». Εκεί ερμηνεύει σε μονόλογο αποσπάσματα από επιστολές της Κάλλας.

 

Με τι βραβείο θα τιμηθεί
H «Μαλένα» (2000), του Τζουζέπε Τορνατόρε, που αφορά μία συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου και στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα, θα προβληθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον.

Η 59χρονη σταρ θα τιμηθεί με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για «τη συνολική της προσφορά στο παγκόσμιο σινεμά», όπως λέει, μιλώντας στο MEGA, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης. «Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα παλιότερα στην Ευρώπη και είναι πολύ γνωστό σε όλο τον κόσμο, έχει φιλοξενήσει κολοσσιαίες προσωπικότητες», λέει ο ίδιος.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί αποκλειστικά και το τρίτο επεισόδιο της νέας σειράς του MEGA, «Milky Way». «Είναι μια εξαιρετική σειρά», σημείωσε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.

(in.gr)

eep logo