«Το τανγκό των Χριστουγέννων» στο Cine Σβούρα

1 tango xristougennon

Η δραματική ταινία του N. Κουτελιδάκη «Το τανγκό των Χριστουγέννων» θα προβληθεί – πάντα με ελεύθερη είσοδο – την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Cine Σβούρα.
Παίζουν : Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου

Στη διάρκεια της δικτατορίας, σ’ ένα στρατόπεδο στον Έβρο, τέσσερις άνθρωποι βασανίζονται από τις κρυφές τους επιθυμίες. Ο Συνταγματάρχης Λόγγος είναι παντρεμένος κι ερωτευμένος με μια νεαρή γυναίκα που δεν τον αγαπά. Ο Υπολοχαγός Καραμανίδης τη διεκδικεί υπερβαίνοντας τον εαυτό του: θέλει να μάθει ταγκό για να τη χορέψει στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του στρατοπέδου. Τα βήματα θα του τα διδάξει ο στρατιώτης Λαζάρου, καλλιτεχνική φύση, που βλέπει στο πρόσωπο του Καραμανίδη την αλήθεια με την οποία δε θα έρθει ποτέ αντιμέτωπος.
Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, το πολιτικό πλαίσιο γίνεται καθοριστικό ντεκόρ μιας ιστορίας σιωπηλού πάθους. Η χούντα των συνταγματαρχών λειτουργεί όχι ως πολιτική επικαιρότητα, αλλά ως συμβολισμός της κλειστοφοβίας και του συναισθηματικού εγκλεισμού των ηρώων. Όπως και η θαμπή, υγρή εικόνα της διαρκούς ομίχλης στο στρατόπεδο σκεπάζει την αληθινή επιθυμία τους που ασφυκτιά σε μια εποχή γεμάτη φραγμούς.

Σβούρα, Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος
Π. Τσαλδάρη 123 και Καισαρείας, Νίκαια
Νίκαια, Αττική 18450

eep logo