Φωτιά τώρα: Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα

Διακοπή κυκλοφορίας και μήνυμα από 112 για εκκένωση 4 οικισμών

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που κατακαίει ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα, καταγράφηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, προκαλώντας νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης προς την Οινόη για τους οικισμούς Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκουνδουρα, Πανόραμα και Παλαιωχώρι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

Ταυτόχρονα, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

Στον Άγιο Σωτήρα η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια. Η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Συνολικά στην περιοχή της Μάνδρας και των Δερβενοχωρίων επιχειρούν 250 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

 

Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Λακωνία
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις όμως δίνουν οι πυροσβέστες και στη Ρόδο: Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (20/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Το πρωί ήρθαν ενισχύσεις από Πειραιά και Κω.

Σοβαρή αναζωπύρωση παρουσίασε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αη Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό. Στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοανατοολικοί άνεμοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σημείο είναι δύσκολα προσβάσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ενώ άμεσα ξεκίνησε να επιχειρεί ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα σήμερα, η φωτιά παρουσίασε σημαντική βελτίωση καθώς δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

(ethnos.gr)

eep logo