Εθνική μπάσκετ: Ούτε ο Καλάθης στο Παγκόσμιο, πληθαίνουν τα ερωτήματα

Με περιφέρεια ειδικών συνθηκών θα παραταχθεί στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ η εθνική ομάδα, αφού μετά τις κομβικές απώλειες του Σλούκα και την αναγκαστική του Ντόρσεϊ, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα έχει κοντά του ούτε τον Νικ Καλάθη.

Ο διεθνής πλέι μέικερ ενημέρωσε πως δεν θα συμμετάσχει στη μεγάλη διοργάνωση του Αυγούστου και σε συνδυασμό με το «ερωτηματικό» Αντετοκούνμπο, κανείς δε γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ελληνική ομάδα στο μεγάλο ραντεβού του μπάσκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικ έχει βγει στην αγορά για ομάδα, καθώς η Φενέρ δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει για ακόμη έναν χρόνο το πολύ βαρύ συμβόλαιό του (1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο) με βάση την εικόνα που είχε την περσινή σεζόν, ενώ από το 2019 ο 34χρονος παίκτης είχε δηλώσει ότι σκεπτεται να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική, ύστερα από σταθερή παρουσία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο και για τη δημιουργία… μικροκλίματος στις τάξεις τις Εθνικής μετά την ελληνοποίηση Γουόκαπ και για αλλαγή συσχετισμών, όμως το σίγουρο είναι -όποια κι αν είναι η αλήθεια- ότι το θέμα αυτό δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση αιτία ή αφορμή σοβαρών αποφάσεων από τους άλλους παίκτες.

Εντός της εβδομάδας, ο Δ. Ιτούδης θα ανακοινώσει τις πρώτες κλήσεις του ενόψει της πρώτης προπόνησης της ερχόμενης Δευτέρας 24 Ιουλίου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τους δύο Αντετοκούνμπο, με τον Γιάννη φυσικά να μην έχει ξεκινήσει καν ατομικές προπονήσεις μετά την επέμβαση στο γόνατό του.

Τα πρώτα δύο φιλικά τεστ της ομάδας -και μάλιστα δυνατά- είναι προγραμματισμένα για τις 2 και 4 Αυγούστου στη Λουπλιάνα και στο ΟΑΚΑ με τη Σλοβενία και το μεγάλο πλέον στοίχημα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αν απουσιάσει και ο άσος των Μπακς από το Παγκόσμιο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Εθνική θα πάει στη διοργάνωση για ένα θαύμα, με περιφέρεια εκτάκτου ανάγκης και ένα τεράστιο κενό (αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό) με τον Γιάννη.

eep logo