Κατενάτσιο…

helenio hererra

Ο μεγάλος Χελένιο Χερρέρα (φωτο) εφάρμοσε στην Ίντερ πρώτα το περίφημο «κατενάτσιο». Παίζουμε όλοι πίσω, άμυνα, έχουμε ένα δυο γρήγορους κυνηγούς, που με μια μακρινή μπαλιά σε μια γρήγορη αντεπίθεση μπορεί να κάνουν το γκολ. Σημασία έχει να κρατήσουμε πίσω το μηδέν. Οι καθυστερήσεις με κάθε τρόπο (η μπάλα στην εξέδρα, αργή εκτέλεση των φάουλ, του άουτ ή του πλάγιου άουτ, τραυματισμοί, πολλές φορές θεατρικού επιπέδου) οτιδήποτε με δυο λέξεις μπορεί να κάνει το χρόνο να περνάει, όλα αυτά έγιναν συνώνυμο του «κατενάτσιο». Πολλοί φίλαθλοι το μίσησαν,

πολλοί προπονητές το υιοθέτησαν.

Είναι η περίπτωση των διεκδικήσεων εν όψει της παραχώρησης των μετοχών του ΟΛΠ. Με δεδομένο το γεγονός ότι όσοι προωθούν συζητήσεις που εκ των πραγμάτων καθυστερούν την ιδιωτικοποίηση είχαν δηλώσει στο παρελθόν αντίθετοι στην πώληση, αντιλαμβάνεται κανείς ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος αυτών των καθυστερήσεων. Ο Θ.Δρίτσας συζητά με τους δημάρχους για τα Λιπάσματα, ο Γ.Γαβρίλης συζητά με το υπουργείο Πολιτισμού για την Πολιτιστική Ακτή. Όσο περισσότερο διαρκούν οι συζητήσεις, τόσο αργότερα θα ολοκληρωθεί, αν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Όσο συχνότερα «πετάμε την μπάλα στην εξέδρα», τόσο λιγότερος χρόνος πραγματικού παιχνιδιού υπάρχει και μικρότερες πιθανότητες έχουνε οι αντίπαλοι να μας βάλουν γκολ.

Αναγνώστης Κέντρος 

eep logo