Υποψηφιότητες με παρελθόν!

του Μάνου Γλαμπεδάκη

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την στήριξη του σε 6 υποψήφιους περιφερειάρχες, ανάμεσα τους και στον Σγουρό για την περιφέρεια Αττικής.
Για εμάς, στον "μικρόκοσμο" του Πειραιά και ειδικά στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο Σγουρός ξεκίνησε την "μεγάλη εποποιία" του Μελισσανίδη και της εταιρείας του Oil One όπου συλλέγει, επεξεργάζεται, διυλίζει, και διαθέτει στο εμπόριο υγρά απόβλητα πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά αλλά και από όλα τα λιμάνια της Ελλάδας.

Η Εταιρεία του βρίσκεται δίπλα στον οικιστικό ιστό και συχνά πυκνά, ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος, γεμίζει την ατμόσφαιρα με βρωμερές μυρωδιές ανάμεσα τους σύμφωνα με έρευνες του αστεροσκοπείου και του Δημόκριτου και το άοσμο καρκινογόνο βενζόλιο. Συχνά διακόπτονται μαθήματα στα σχολεία λόγω της βρόμας, έχουν διακοπεί αθλητικοί αγώνες, παρα λίγο να διακοπεί η εκλογική διαδικασία σε εκλογικό κέντρο στοις εκλογές του Ιουνίου.

Πέρασαν δέκα χρόνια αφ' ότου ο Σγουρός αδειοδότησε τους θανατερούς ρύπους στην περιοχή μας. Πέρασαν άλλοι δυο περιφερειάρχες από τότε, επί Δούρου η άδεια επεκτάθηκε, επί Πατούλη "μην στεναχωρούμε τον κύριο δεν θέλει στεναχώριες".

Από κοντά και οι κυβερνητικές ευθύνες του Σαμαρά -επι των ημερών του ξεκίνησαν όλα- του Τσίπρα -επί των ημερών του επεκτάθηκε η άδεια λειτουργικά και χρονικά- του Μητσοτάκη "μην στεναχωρούμε τον κύριο δεν θέλει στεναχώριες".

Πιστεύω είναι κοινωνικό, πολιτικό και ανθρωπιστικό καθήκον των συνδημοτών στα μέρη μας, να "θάψουμε" τις υποψηφιότητες τόσο του Σγουρού όσο και του Πατούλη.

Θα ήταν πολύ καλό για την κοινωνία οι κομματικές ηγεσίες που είτε ανέχονται είτε εκτιμούν και στηρίζουν τέτοιες υποψηφιότητες, να βάλουν τα βαρίδια στο δικό τους λαιμό και όχι στον δικό μας.

eep logo