Η Ελένη Σταματάκη για την «παράλληλη στήριξη στην ειδική αγωγή παιδιών με αυτισμό»

1 stamataki eleni

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Ελένη Σταματάκη κατέθεσε αναφορά σχετικά με το έγγραφο με τίτλο «Παρατηρήσεις και αιτήματα σχετικά με την ειδική αγωγή παιδιών με αυτισμό (ΚΕΔΔΥ, ειδικοί βοηθοί)», της Παρασκευής Νάνου, η οποία είναι εκπαιδευτικός και μητέρα παιδιού με αυτισμό. Το έγγραφο αναφέρεται στη διαδικασία αξιολόγησης από τα ΚΕΔΔΥ, τη λειτουργία των Ειδικών Γυμνασίων και την ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα ιδιωτικής παράλληλης στήριξης ή ειδικού βοηθού σε μονάδες ειδικής αγωγής.

Επιπλέον κατέθεσε αναφορά της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Ο.Δ.Α.Φ.) προς το Υπουργείο Παιδείας, από την οποία προκύπτει ότι το αίτημα της μητέρας για ιδιωτική παράλληλη στήριξη στα ειδικά Γυμνάσια, Λύκεια και ΤΕΕ αποτελεί και πάγιο αίτηματης Ομοσπονδίας, το οποίο έχουν υποβάλει με επίσημες νομοθετικές προτάσεις.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι η άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος αποτελεί παραβίαση του Δικαιώματος στην Εκπαίδευση και σχετικών διεθνών συμβάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογράψει η χώρα μας.

eep logo