Αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

prosfyges peiraia erxontai

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες. Πλέον υπολογίζεται ότι πάνω από 3.100 εκείνοι που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, αφού αργά το βράδυ του Σαββάτου κατέπλευσαν άλλα τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία μεταφέροντας 950 άτομα.
Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη" με 598 μετανάστες και πρόσφυγες, μεταφέροντας 457 από τη Μυτιλήνη και 141 από τη Χίο. Ακόμη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Εξπρές Πήγασος" με 349 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σάμο και τέλος το Βlue star 2 από Δωδεκάνησα.
Το πρωί του Σαββάτου από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν τρία πούλμαν με 200 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το Βόλο. Νέα μετακίνηση προσφύγων αναμενόταν να γίνει προς το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα αλλά και στα Διαβατά.
Οι αρμόδιες αρχές καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να ενημερώσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν καταλύσει στο λιμάνι να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής διαμονής καθώς πολλοί απ' αυτούς αρνούνται να επιβιβαστούν σε πούλμαν και ζητούν να πάνε στην Ειδομένη

 

eep logo