Ομάδα μοντέλο…

syllalhthrio opadon

Υπάρχουν πολλές φορές που φίλαθλοι μιας ομάδας διαμαρτύρονται κατά της ομάδας τους ή μάλλον κατά της διοίκησης, του προπονητή ή και των παικτών. Από τον κανόνα αυτόν δεν έχει ξεφύγει καμιά ομάδα, ιδιαίτερα σε περιόδους αγωνιστικής κρίσης ενώ όσο πιο πιστοί-φανατικοί είναι οι οπαδοί, τόσο πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις σε ανάλογες περιπτώσεις.

Αποδοκιμασίες πάντως προς μια ομάδα που είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, σπάνια συναντάει κανείς.

 

Είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή με την πρώτη-δεύτερη φορά αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ο Τσίπρας, κερδίζει τη μια εκλογή μετά την άλλη, αλλά αντί να απολαμβάνει την αποθέωση από τους ψηφοφόρους του, για μια ακόμη φορά κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ασκεί το κόμμα το οποίο προ διμήνου ξαναψήφισαν, μόλις πριν δυο μήνες.

Είναι σαν να παίρνει ο Ολυμπιακός το νταμπλ, να προχωράει στην Ευρώπη και η Θύρα 7 να αποδοκιμάζει παίκτες και προπονητή.

Η εικόνα θα ήταν απολύτως σουρεαλιστική, αν δεν υπήρχε μια απολύτως βαθιά λογική εξήγηση. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού το πολύ-πολύ έχουν πληρώσει ένα διαρκείας για να απολαύσουν την ομάδα τους. Αντίθετα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στις κάλπες προσήλθαν χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, βλέπουν το λογαριασμό – ή μάλλον τους λογαριασμούς να φουσκώνουν διαρκώς και να μη φαίνεται πουθενά φως στο τούνελ. Λίγο θέλει να ακουστεί στην επόμενη διαδήλωση το αγαπημένο σύνθημα αγανακτισμένων φιλάθλων κάθε απόχρωσης: «Ομάδα μοντέλο την κάνατε μπουρδέλο».

Αναγνώστης Κέντρος

eep logo